lørdag, november 19, 2011

Surrib


Oi!
Så skal årets surrib laves!

Har været ved slagteren og hente et stykke flæskesteg.

Her er opskriften:

1,5 Kg flæskesteg
2 løg
1 Gulerod
10 laurbærblade
20 - 25 peberkorn
2 tsk salt
1 L eddike
6 dl vand
Husblas 6 stk.

I en stor gryde. Kog ca 2 timer
Tag gryden af - stil den til afkøling. Når den er kold kan overfladefedt nemt fjernes.
Kog den igen
Køl den af til den er lunken.
Tag kødet op, fjern hud, skær den i skiver og anbring dem i en god bøtte.
Hæld husblas i suppen
Hæld suppen over kødet.

Stil koldt.

Denne surrib er sur og kraftig. Ikke sårn en lala vandet ting med 4 spsk. eddike!
Grunden til at jeg koger den 2 gange er at den bliver helt fantastisk mør og at suppen rigtig trænger ind i kødet. Desuden er den ikke så fed, idet det udkogte fedt fra 1. kogning fjernes.

Velbekomme og go' Jul.

Jesper

1 kommentar:

Jesper sagde ...

Nuj - har lige fået 1. stykke. And may I say: I have yet again outdone myself.
HARF da :-)