Velkommen til Malene og Jespers blog. Her kan du læse om vores hverdag og oplevelser - om både interessante og uinteressante ting. God fornøjelse!
lørdag, november 19, 2011
Surrib
Oi!
Så skal årets surrib laves!
Har været ved slagteren og hente et stykke flæskesteg.
Her er opskriften:
1,5 Kg flæskesteg
2 løg
1 Gulerod
10 laurbærblade
20 - 25 peberkorn
2 tsk salt
1 L eddike
6 dl vand
Husblas 6 stk.
I en stor gryde. Kog ca 2 timer
Tag gryden af - stil den til afkøling. Når den er kold kan overfladefedt nemt fjernes.
Kog den igen
Køl den af til den er lunken.
Tag kødet op, fjern hud, skær den i skiver og anbring dem i en god bøtte.
Hæld husblas i suppen
Hæld suppen over kødet.
Stil koldt.
Denne surrib er sur og kraftig. Ikke sårn en lala vandet ting med 4 spsk. eddike!
Grunden til at jeg koger den 2 gange er at den bliver helt fantastisk mør og at suppen rigtig trænger ind i kødet. Desuden er den ikke så fed, idet det udkogte fedt fra 1. kogning fjernes.
Velbekomme og go' Jul.
Jesper
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
1 kommentar:
Nuj - har lige fået 1. stykke. And may I say: I have yet again outdone myself.
HARF da :-)
Send en kommentar